Zpět

Párty tip na týden 4. 4. - 10. 4. 2011



Duben je v plném proudu a s ním i aprílové počasí. O weekendu nás potěšily téměř tropické teploty a teď už je to venku zase na deštník. Budeme si holt na takové vrtochy muset zvyknout, alespoň po několik nadcházejících týdnů. Není ale kvůli tomu potřeba propadat panice, pořád ještě existuje dostatek míst, kam se jít před nepřízní počasí schovat. Jsou to například: autobusové zastávky, kostely, veřejné záchodky, čerpací stanice a naštěstí také kluby!

Pondělí

 

Úterý

Středa

Týden začneme hezky zvolna a to v pražské Malostranské besedě. V pondělí 4. dubna se tady totiž sám, v sedě, s kytarou a půllitrem piva vedle levé nohy, představí litvínovský písničkář Xavier Baumaxa. Kontroverzní, ale zároveň respektovaný a stále populární buránek regionálního charakteru, zahraje playlist složený ze svých netradičních písní, což v kontrapunktu s nedávno zrekonstruovanou renesanční budovou Malostranské besedy, bude jistě naprosto výjimečný zážitek, že ano!

Čtvrtek

V úterý si pak v žižkovském Paláci Akropolis udělá zastávku neúnavná punková formace Visací Zámek. „Visáči“ brzy oslaví třicet let svojí  existence a její členové padesát let věku, čemuž se ostatně věnují i na aktuálním albu Klasika a sebeironicky dodávají: „nikdy nás neomrzí pitomcům se smát - takhle si to užíváme, když nám je padesát“.  Na turné - příznačně nazvaném „Klasika Tour“ - s nimi vyrazila i britská indie punková formace Pellethead a to je už je nějaká známka punku!

Pátek

I další náš tip směřuje na žižkovský kopec  do Paláce Akropolis, protože ve čtvrtek 6. dubna tu pražská formace Goodfellas pokřtí svůj debut Robbery Blues. A není to ledajaká prvotina, deska totiž vznikala ve studiu Philadelphonic v kalifornském Sacramentu, takže se nejspíš máme opravdu na co těšit. Předskakovat jim bude neméně zajímavé vídeňské duo, prozaicky nazvané My Name Is Music.

Sobota

Pátek i sobota bude patřit tanci! V pražském SaSaZu proběhne šestý roční soutěže Tanečník roku 2011. Těšit se můžeš na mezinárodní účast nejen tanečníků, ale také porotců, kteří budou soutěžit a rozhodovat v kategoriích skupin i jednotlivců v oblíbených kategoriích street dance.

Neděle

Poslední komentáře