Zpět

Pátý den BE TWENTY se bude v ROXY pařit na LAyo&Bushwacka!



Když přijde řeč na skutečné legendy dance music, Layo & Bushwacka! bude jedno z prvních jmen, která zazní. DJské a producentské duo, jež se na scéně pohybuje už od 90. let 20. století a pro jehož tvorbu je charakteristický kvalitní house s mnoha žánrovými přesahy, si i přes pokročilý věk stále drží skvělou formu. V ROXY, která je jejich oblíbenou destinací, to dokázali už několikrát. Je tedy nasnadě, že nemohou chybět ani na týdnu oslav 20. narozenin ROXY BE TWENTY, který proběhne v ROXY a NoD od 15. do 21. 10. a Layo & Bushwacka! bude patřit pátek 19. 10.

Special guests: Layo & Bushwacka! (UK)

Dj: Tráva

2nd Stage: Loutka, Lucas Hulan, Roman Rai, Fatty M, Airto

Termín: 19. 10.

Start: 22:00

Předprodej Ticketpor, Ticketportal a Tickestream za 250 czk + poplatky nebo v NoD (v patře nad ROXY) bez poplatků, na místě 300 czk.

Tehdy acidovou scénou naprosto pohlcený Layo Paskin a bývalý perkusionista London School Symphony Orchestra Matthew Benjamin se poprvé potkali v roce 1988 v londýnském klubu The End, jehož byl Layo spolumajitelem a Matthew tam měl v té době rezidenturu coby DJ. Společné přátelství s jedním z nestorů londýnské tech houseové scény a zakladatelem klubu The End Mr. C, stejně jako podobný hudební vkus se pak staly základními stavebními kameny společného projektu, jež vešel ve známost pod jménem Layo & Bushwacka!.

Jejich první společné hudební počiny se datují někdy do poloviny devadesátých let minulého století, přičemž skutečným průlomem v jejich kariéře byl rok 1999, kdy jim na labelu End Recordings vyšlo debutové album Low Life. Deska zaujala kritiku i fanoušky taneční muziky unikátním mixem electra, house a breakbeatu okořeněného blues, soulem, downtempem, ale i prvky londýnského hudebního undergroundu a všem začalo být jasné, že dvojka L&B! by se mohla brzy stát jedním z nejvýraznějších představitelů britské elektroniky.

Že na těch L&B! opravdu něco bude, se definitvně ukázalo o tři roky později s druhým albem Night Works (2002), které vyšlo na renomovaném labelu XL Recordings a díky megahitu Love Story katapultovalo Layo & Bushwacka! mezi nejúspěšnější taneční projekty začátku nového tisíciletí. Potvrdily to ostatně i pravidelně vyprodané show L&B!, kteří v té době kromě hraní na takových prestižních festivalech jako Glastonbury nebo Sonar získali rezidenturu také v nejednom prestižním klubu včetně domovského The End.

Právě klubová noc L&B! v jejich “domovském” The End pojmenovaná All Night Long (2003) dala vzniknout stejnojmennému mixalbu, které dodnes platí za zářný příklad toho, jak L&B! přistupují ke svým DJ setům, jež pulzují neskutečnou energií, jsou plné inspirace a posluchače provedou všemi zákoutími house music a nevynechají ani zajímavé předělávky opravdových klasik.

Svůj kvělý hudební cit, um a záběr pak L&B! ještě akcentovali v roce 2006, kdy jim vyšla třetí řadovka Feels Closer. Tu pánové vydali na vlastním, v roce 2005 založeném labelu Olmeto Records a svou již tak notně barevnou hudební paletu ještě rozšířili, když album nahrávali s hostujícími muzikanty včetně legendárního perkusionisty Mino Cineleua. Schopnost spojit v kompaktní celek obrovské množství vlivů a při tom si stále zachovat jasně rozpoznatelný rukopis jim společně s peckami jako Life 2 Live nebo Isn´t This a Lovely Day vynesla další várku příznivých ohlasů a označení za jedny ze stabilně nejdynamičtější producenty současnosti.

Ač od vydání Feels Closer uběhlo už pár let, během nichž L&B! mj. vydali další vřele přijaté mix album (Global Underground 033: Rio) a po zavření klubu The End rozjeli novou klubovku s názvem Shake It!, dech rozhodně neztrácejí. Vyprávět by o tom mohli mimo jiné ti, kdo L&B! zažili během některé z jejich četných návštěv ČR a poznat je to i z prvních ukázek z nového, v pořadí čtvrtého alba Rising & Falling, které vyjde na labelu Olmeto Records v nejbližších dnech.

V pátek 19. 10. se tak v ROXY na BE TWENTY těšte na hodně nabitý mejdan, během nějž jistě zazní i pár novinek a kde bude Layo & Bushwacka sekundovat domácí legenda DJ Tráva, který už s nimi v tuzemsku leccos odehrál...

VIDEO

Layo & Bushwacka! – Love Story:

WEB

Layo & Bushwacka!: http://www.facebook.com/layoandbushwacka

DJ Tráva: http://www.djtrava.cz/

FB event: http://www.facebook.com/events/284098171694608

ROXY: http://roxy.cz/

Připravila: mia/ Roxy

Poslední komentáře