Zpět

První zahraniční jména Grape festivalu: Indie rockoví Klaxons a dubstepová hvězda Flux Pavilion



Píšťanský hudební festival Grape představuje první jména svého letošního line upu. Z Británie přijedou indie rockoví Klaxons a hvězda dubstepu Flux Pavilion. Slovenskou a českou scénu budou zastupovat například Le Payaco, Korben Dalas, Fiordmoss nebo The Prostitutes .

Skupinu Klaxons asi netřeba fanouškům britské scény moc představovat. Držitelé prestižní ceny Mercury Prize za své debutové album Myths of the Near Future, se už představili na Slovensku před čtyřmi lety.  „My se sice vždy snažíme přivážet kapely, které u nás ještě nehráli, ale Klaxons máme rádi, vydávají nové album, které chtějí představit svým fanouškům na Slovensku a tak naše dohoda byla velmi rychlá. Jejich koncerty jsou vždy velkou show, " říká organizátor Ján Trstenský. Klaxons vydávají na jaře své třetí řadové album a tak se mohou návštěvníci Grape festivalu kromě hitů Golden Skans, Echoes nebo It ' Not Over Yet, těšit i na nové skladby této londýnské skupiny.

Dubstepový producent a DJ Joshua Kierkegaard G. Steele, vystupující pod jménem Flux Pavilion, patří k nejvýznamnějším představitelům britské taneční scény. Svou kariéru začal v roce 2008, později se stal i spoluzakladatelem labelu Circus Records. Jeho prvním velkým hitem byla skladba Bass Cannon a v posledních letech se zviditelnil zejména spoluprací s Major Lazer či Example. Na nejnovějším singlu s názvem Steve French se spolupodílel hvězdný Steve Aoki. Joshua je známý také remixy skladeb od Freestylers, MIA, Dj Freshe nebo Skrillexe. Flux Pavilion získal v roce 2012 nominaci na BBC Sound a momentálně je pevně etablovaný a uznávaný producent. Návštěvníci si jeho vystoupení budou moci vychutnat v pátek večer.

Zahraniční jména v programu doplní jedna z nejlepších Slovenská kapel Le Payaco, která připravuje nové album, stále populárnější trio Korben Dalas, taneční Malal a mladý talent Martina Javor. Česká scéna bude zastoupena kapelami Fiordmoss, The Prostitutes, Tichonov nebo No Distance Paradise .

,, Další jména budeme doplňovat postupně, ze zahraničí přibude ještě zhruba deset interpretů a z domácí a slovenské scény ještě představíme minimálně dalších třicet účinkujících, "doplňuje Ján Trstenský

Pátý ročník Grape festivalu se bude konat 15. - 16.8.2014 na píšťanském letišti. Další info naleznete na www.grapefestival.sk nebo na https://www.facebook.com/grapefest .

 

 

Klaxons:
Golden Skans
Echoes
Its Not Over Yet

 

Flux Pavilion:
Steve French

Bass Cannon

Připravila: mia/ D Smack U

 

Poslední komentáře