Zpět

Red Bull Music Academy Bass Camp rozvibruje Jatka78 a MeetFactory



Red Bull Music Academy Bass Camp Prague přiváží aktuální elektronickou hudbu, která nemůže nechat žádného fanouška doma na gauči. Kdo, kdy, kde? Dorian Concept Live, Thundercat, Mathew Jonson, Tiger&Woods za mohutné podpory domácích interpretů. Zapište si do diářů data 13. a 14. 2. a pražské spoty Jatka78 a MeetFactory.  

Zatímco denní čast Red Bull Music Academy Bass Camp Prague bude patřit vybraným hudebníkům z Česka a Slovenska, večerní koncerty a parties jsou otevřené všem. Pátek 13. 2. se hudební vlna přelije do prostoru Jatka78 v holešovické tržnici, kde se uskuteční dva výjimečné koncerty zástupců londýnského labelu Ninja Tune. Z turné skvělé Eryky Badu do Prahy přijede její dvorní kytarista Thundercat, mimo jiné blízký spolupracovník hudebního vizionáře Flying Lotuse. Americký basista, skladatel a zpěvák Stephen Bruner aka Thundercat má v sobě hudbu zakořeněnou již od útlého věku. Na kontě má dvě sólová alba The Golden Apocalypse (2011) a Apocalypse (2013). Red Bull Music Academy se zúčastnil v roce 2013 v New York City.

Rakouský instrumentalista Dorian Concept je v Česku velmi dobře známý. Tentokrát ovšem poprvé přijíždí s live projektem, v kterém figurují i jeho vídeňští parťáci Cid Rim a the cloniOUs. Oliver Thomas Johnson aka Dorian Concept patří mezi nejzajímavější jména současné elektronické hudby. V roce 2011 se spojil se značkou Ninja Tune, kde mu mimo jiné v letošním roce vyšla skvělá deska Joined Ends, kterou guru taneční scény, britský DJ Gilles Peterson zařadil na seznam nejlepších desek loňského roku.

O lokální support se postará něžné hudební zjevení Never Sol, účastnice Red Bull Music Academy 2014 v Tokiu, talentovaný hudebník a DJ NobodyListen a slovenský producent GLGN, který je pozvaný na aktuální pražský workshop.

V sobotu 14. 2. se Red Bull Music Academy Night uskuteční v MeetFactory, kam zavítá zahalené italské duo Tiger&Woods. Jsou tajemnější než proslulý Verneův hrad v Karpatech, co však víme jistě je, že jejich hudba, remixy a vystoupení jsou plné energie.

Druhým zahraničním hostem sobotní noci bude kanadský producent, performer a majitel vydavatelství Mathew Johson, parťák skvělého techno producenta Richie Hawtina. Mathew Johson spolupracuje s Red Bull Music Academy již řadu let, naposledy loňského v japonském Tokiu. Jeho originální hudební rukopis poznáte okamžitě, a proto dnes patří k nejvýraznějším hlasům elektronické taneční hudby.

Z česko-slovenských hudebníků se můžete těšit na Slováky Whithe, Tante Elze, Stratasoul a Čechy Troniq a WZ, kteří buď byli na Red Bull Music Academy Bass Camp v Bratislavě nebo se účastní pražské akce.

 

Poslední komentáře