Zpět

Red Bull Tour Bus sveze Wohnouty, Mydy Rabycad a Pipes and Pints na České hrady



Vltavští vodáci kempující v Rožmberku nad Vltavou si páteční noc 17. července užijí o něco víc. Kapela Wohnout tady v 18 hodin vykopne dvoudenní festival České hrady, a to vůbec poprvé z prken Red Bull Tour Bus. Kromě nich se na rožmberské zastávce Českých hradů ukážou taky Monkey Business, Tata Bojs nebo Čechomor.

Čtyři české a moravské hrady objede během letošního léta oblíbené hudební pódium Red Bull Tour Bus, který brázdí české festivaly už třetí rok a pokaždé s sebou doveze kvalitní zvuk, vymazlený světelný park a hlavně skvělou show. V Rožmberku ji v pátek večer návštěvníkům Českých hradů naservírují Mydy Rabycad a Pipes and Pints v čele s kapelou Wohnout, která celý festival otevře.

 

Line up Red Bull Tour Bus - 17. 7. @ České hrady, Rožmberk nad Vltavou

18.00 - 19.00 WOHNOUT

20.00 - 21.00 MYDY RABYCAD

22.30 - 23.30 PIPES AND PINTS

„Red Bull Tour Bus je téměř naše domovská scéna, kterou navíc často sdílíme s našimi kamarády z PSH, Wohnout a spousty dalších kapel, stejně jako tenhle pátek,“ přiznal dudák punkrockových Pipes and Pints Vojta Kalina. „My se na tom autobusu umíme vyřádit! Zohýbané zábradlí a stage dive ze 4 metrů je to, oč tu kráčí, dámy a pánové!“ láká Rožmberáky.

Střechu hudební karosy si v pátek 17. července vůbec poprvé zkusí taky Wohnouti. Fanoušci si je tak můžou konečně vychutnat i v jiném prostředí, než jsou pro ně typická velká pódia a haly. Do podhradí Rožmberku dovezou svoje nejčerstvější album Laskonky a Kremrole, do lidí ale pustí i léty prověřené klasiky jako je Rajda nebo Polib si dědu.

Kapelou, která volant Red Bull Tour Busu převezme po Wohnoutech, jsou Mydy Rabycad. Tedy skupina, která konečně pozvedla český electro swing na světovou úroveň, což potvrzuje i jejich enormně úspěšný koncert na britském Henley Festivalu. Po něm bude Rožmberk jejich první českou zastávkou, takže se chystají podělit o energii, kterou v Anglii posbírali.

 

Poslední komentáře