Zpět

Rock for People hlásí další jména: do Hradce dorazí Julian Casablancas z The Strokes, v Plzni zahrají French Films



Hradecký festival Rock for People potvrzuje další zahraniční jméno, které doplní již tak pestrou programovou mozaiku. V sobotu 6. června dorazí do festivalparku adorovaný frontman The Strokes Julian Casablancas, tentokrát se ovšem představí v čele své nové kapely The Voidz. O další jméno se rozrostl i line-up plzeňského Rock for People. Britští French Films, držitelé ceny European Border Breakers Awards za nejlepší nový evropský hudební počin roku 2013, dorazí do západočeské metropole 5. července.


 Jméno Julian Casablancas je dobře známé všem příznivcům kytarovek a především fanouškům newyorských indie-rockerů The Strokes. Před pěti lety se Casablancas vydal na sólovou dráhu a brzy následovalo první sólové album Phrazes for the Young.  Loni na podzim vydal společně se svojí novou kapelou The Voidz skvělé a místy dost temné album Tyranny a už za necelé dva měsíce se s ním představí i návštěvníkům festivalu Rock for People.

French films si libují v indie rocku s jasně znatelnou příměsí surfu. Výsledek je svěží, rozjásaný, překypující pozitivní atmosférou. Kdo holduje například kapele The Drums, rozhodně nesmí chybět.

Rock for People v Hradci Králové proběhne mezi 4. a 6. červnem. Mezi dosud oznámenými hvězdami festivalu jmenujme velikány Faith No More, nu metalové Limp Bizkit, miláčky indie scény Bastille či kanadské Three Days Grace, kteří si v Hradci Králové odbydou svou tuzemskou premiéru.

Rock for People Europe v Plzni proběhne v tradičním termínu festivalu od 3. do 5. července jako součást Evropského hlavního města kultury Plzeň 2015. Mezi taháky festivalu patří Motörhead, nestárnoucí Guano Apes z Německa, anglický dubstepový kvartet Modestep či pionýři elektroswingu Parov Stelar.

Více informací na www.rockforpeople.cz, vstupenky na oba festivaly jsou v prodeji na www.ticketsforpeople.cz. Na RfP v hradci Králové lze celofestivalový pass pořídit za 1 540 Kč, jednodenní vstupné je v prodeji od 600 Kč.

 

Poslední komentáře