Zpět

Rock for People přiváží vedle hudebních lahůdek i ty filmové – Stevena Seagala, filmy od Aerofilms i exkluzivní předpremiéru Fízlové hajzlové od Mr. Oiza



Čtyři dny, deset filmů, jedna exkluzivní předpremiéra a herecké kreace u mnoha hudebních vystoupení. Nejde o sumář filmové přehlídky, ale výčet části doprovodného programu blížícího se festivalu Rock for People.

 Největší zvědavost jednoznačně vzbuzuje účinkování hvězdy akčních filmů Stevena Seagala s jeho bluesovou kapelou (3. 7.). Mezi světem hudby a filmu osciluje také charismatická zpěvačka výbušných Molotov Jukebox Natalia Tena, známá například z filmů o Harry Potterovi nebo populární série Hry o trůny. Ale to není ani zdaleka vše. Ve Festivalparku je pro návštěvníky připraveno i promítání vybraných úspěšných snímků od Aerofilms.

Navíc se na hradeckém letišti také odehraje česká předpremiéra kontroverzního snímku distribuční společnosti Artcam Fízlové hajzlové, o kterém se už mluví i mimo filmové kuloáry. Snímek, který natočil francouzský režisér a hudebník Quentin Dupieux (Mr. Oizo), zachycuje ve velmi nevšední roli mimo jiné i Marilyna Mansona, který zde hraje emo teenagera. Dupieux točí filmy stejně tak expresivně, jako dělá svou hudbu. Montuje do sebe nečekané aranže s jednoduchými beaty. I v tomto filmu rozehraje férii gagů, subverzí a parodických situací, které připomenou dávnou Policejní akademii, ale zároveň si „legraci z poldů“ dělá výhradně nekorektním způsobem. Pro některé až za příslovečnou hranou.

20. ročník Rock for People nabídne od 3. do 5. července v hradeckém Festivalparku osvědčenou kombinaci 200 prověřených jmen a nových talentů doporučených evropskými showcasovými přehlídkami. Aktuálně je v prodeji již pátá limitovaná edice vstupenek v počtu 5000 ks za 1 650 Kč. Stejně jako jednodenní či vstupenky na Večírek je lze zakoupit na www.ticketsforpeople.cz. Po vyprodání edice budou vstupenky za cenu 1 750 Kč. Více informací na www.rockforpeople.cz a www.facebook.com/rockforpeople

Vzhledem k charakteru filmu Fízlové hajzlové, který můžeme označit jako silně ulítlou komedii, jsme se rozhodli nepustit film rovnou do kinosálů, ale promítnout jej v průběhu léta nejprve na vybraných hudebních či multikulturních festivalech,“ vysvětluje za Artcam Adéla Mrázová a dodává: „Napadlo nás, že by vzhledem k režisérově hudební vášni i Marilynu Mansonovi v jedné z hlavních rolí, mohlo být právě Rock for People ideálním místem pro tuto speciální předpremiérovou projekci.“ Film Fízlové Hajzlové bude na festivalu promítán během Večírku pro nedočkavé, ve středu 2. července od 20:00 v hangáru Evropa 2/Vestax stage.

Stejně jako vloni bude pro návštěvníky otevřené malé kino Aero v průběhu celého festivalu. Ke zhlédnutí zde bude výběr nejzajímavějších kinematografických počinů poslední doby. Výběru se ujali odborníci na slovo vzatí, tedy Aerofilms a spřízněná pražská kina. Těšit se diváci mohou na detektivku Žena v kleci, road movie Trabantem až na konec světa, sci-fi Futurologický kongres, eroticky laděná Vlhká místa či Nymfomanku I. i II., romantickou Pěnu dní či Cizí oběd a pro náročnější publikum určené drama Dvojník.

Připravila: mia/ RfP

Poslední komentáře