Zpět

ROXY a NoD zaplní české kapely v čele s WWW a Manon Meurt



Třetí den oslav BE22 budou oba prostory ROXY i NoD společně hostit ten nejlepší výběr českého hudebního podhoubí. V baráku na adrese Dlouhá 33 vyroste 22. října šest pódií, které se otevřou všem hudebním fajnšmekrům zcela zdarma. Narozeniny ROXY přijede oslavit 13 českých kapel v čele s WWW, Manon Meurt, PzH, Ventolin live nebo Wild Tides.

K oslavě výročí ROXY patří bezesporu i česká hudební scéna. Tento den snad nejlépe vyjadřuje smysl narozeninových oslav - ukázat, že prostory NoD a ROXY jsou jeden celek. A tak se hudba rozezní v divadelním sále, galerii, kavárně a samozřejmě i ve všech prostorách ROXY.

 
„Ať si říká kdo chce co chce, já říkám, že v Čechách jsou poklady a tento večer se spousta z nich ukáže pod jednou střechou," říká o projektu dramaturgyně Adéla Sejkorová. Na hlavním pódiu v klubu ROXY vystoupí jako headliner kapela WWW. Koncert bude postavený na skladbách z aktuálního CD Atomová včela a směsici jejich znepokojivých elektronických struktur. Po nich vystoupí David Doubka s projektem VentolinTom Holič přivážející do Prahy svůj brněnský house sound.
 
Chill out stage nejdřív rozpumpují pražští Wild Tides, kteří divoké vlny krotí žánrem surf-punku. Štafetu převezme zajetá pražská inde-kytarová bomba Peter Pan Complex. Ve foyer pod létajícím talířem se představí fresh pražští písničkáři blacksheepboy audio a Lukas Landa.
 
Divadlení sál poslouží jako hlavní stage v prostorách NoD. Vrcholem budou Manon Meurt, objev české shoegazeové scény. Atmosféru doplní existenciální zaklesnutí elektrické kytary Davida Zemana a hlasu Veroniky Buriánkové v projektu Kalle.
Kam jinam než do prostor videogalerie umístit takový exponát jako skandální audiovizuální projektPzH (◊►≈). Galerijní večírek uzavře živelným DJ setem baskytarista skupin Tata Bojs, Mardoša.Café stage potom prostoupí pravá kavárenská nálada. Vystoupí jazzový kvartet The Contemplativists a projekt herečky Ireny Kristekové s pianistou Davidem Hlaváčem, Iris ne-jde s Davem.
 
Tuto akci jsme pojali jako narozeninový dárek pro fanoušky ROXY/NoD a celý večer bude vše na správném místě, zdarma a pro všechny.
Rádi bychom upozornili na omezenou kapacitu divadla NoD, kam bude vpuštěno maximálně 250 návštěvníků, takže doporučujeme přijít včas, a nebo si počkat až někdo půjde na záchod.
 
Vystupující umělci: WWW, MANON MEURT, KALLE, PZH, VENTOLIN LIVE, TOM HOLIČ LIVE, WILD TIDES, PETER PAN COMPLEX, LUKAS LANDA, BLACKSHEEPBOY, DJ MARDOŠA, THE CONTEMPLATIVISTS, IRIS NE-JDE S DAVEM
 
Main stage: WWW, VENTOLIN LIVE, TOM HOLIČ LIVE
Chillout stage: WILD TIDES, PETER PAN COMPLEX
Foyer stage: BLACKSHEEPBOY, LUKAS LANDA
Teatro stage: MANON MEURT, KALLE
Video stage: PZH, DJ MARDOŠA
Café stage: THE CONTEMPLATIVISTS, IRIS NE-JDE S DAVEM
 
WWW
Hudba Ondřeje Anděry obsahuje útržky hiphopových postupů a z reality nasnímaných samplů, nervózních industriálních zvuků a znepokojivých elektronických struktur. Tvorba WWW v sobě obsahuje prvky hiphopu, ale není na něj vázána, pouze využívá jeho živelnou a rytmickou energii. Unikátní texty Lubomíra Typlta provází Sifon svou naléhavostí.
 
Ventolin
Ventolinrád tančí a těší ho, když publikum tančí s ním. Milovník primitivního zvuku detroitského techna a italského a indického disca z 80. let. Elektronický projekt Davida Doubka, zakládajícího člena skupiny Kazety a divadla Nejhodnější Medvídci.
 
Blacksheepboy audio
Blacksheepboy je Zdeněk Lichnovský. Hraje písničky, která si skládá doma v pokoji. Na bicí ho doprovází Tomaso. Jeho tvorba se začíná prolínat s elektronickými skladbami Martina Přikryla (The Prostitutes) a zpěvem Terezy Vytiskové (Never Sol). Vzniká skupina Mazda Audio, která letos vydává debutovou desku. Naživo se teprv uvidí.
 
Lukas Landa
Lukáš kombinuje zvuky akustické kytary, synťáků a samplů. A to, že používá laptop, mu dává svobodu vystupovat pro začátek sám. Inspiruje se elektronickou hudbou, ale poslouchá taky folk nebo country.
 
Tom Holič
Tom Holičje součástí brněnského klubového undergroundu, který je velmi pestrý a také více a více oblíbený. Tomáš tak přichází se svým sólovým projektem, který prezentuje jeho alternativní housovou tvorbu.
 
Wild Tides
 „Wild Tides are a Letná punk trio.“ Pokud chce někdo jednoduše zařadit kapelu Wild Tides do některé za žánrových škatulek, dlouho se nerozmýšlí. Wild Tides = surf punk. Skupina na sebe přitáhla pozornost už svojí debutovou deskou Hung Loose.
 
Peter Pan Complex
V létě roku 2007 se setkali Jordan Haj a Givinar Kříž, což vyústilo v akustický projekt Fateful Revolution. Frontman tou dobou žil v Izraeli, což mělo výrazný vliv jak na prvotní projekt, tak na současnou tvář Peter Pan Complex. Česká alternativa, elektronika nebo Israeli folk? Každopádně hudba, která má co říci.
 
„Existenciální zaklesnutí elektrické kytary Davida Zemana a hlasu Veroniky Buriánkové (potkali se ve skupině Veena) dává dohromady okouzlující gotické písničkářství, které k dosažení maximálního emočního efektu potřebuje jen o málo víc než pouhé nic.“ Karel Veselý, aktuálně.cz
 
Heterogenně-imerzní, velmi spontánně vzniknuvší kvartet, nabízí poměrně do široka rozevřené hudební spektrum. Tito 4 mládenci jdou kamkoliv, kam je momentální rozpoložení zavede. Od kontemplativně-meditativních astrálních ploch, při kterých elektronika koketuje s jazzem & minimalismem, až po dynamické zemité groovy v duchu hiphopu a jiných zpřízněných žánrů.
 
PzH
Audiovizuální projekt PzH(◊►≈) zahaluje popové melodie do melancholicky potemnělých nálad. Vražedně čistá lyričnost textů je doplněna o neméně vražednou videoprojekci. Kapela oficiálně vznikla v roce 2008 a tvoří ji Mojmír Měchura, Eva Jaroňová, Pavla Kantorová, Petr Šprincl a Matyáš Dlab.
 
Manon Meurt
Pokud tuhle rakovnickou partu pozorujete poslední rok, pravděpodobně jste si doposud vykroutili hlavu. Manon meurt se, dnes již víme, božsky zjevili, aby rozmlžili pověsti o tom, že s koncem Ecstasy of Saint Theresa přestal shoegazing v Česku existovat zajímat. Spasitelé?
 
Iris ne-jde s Davem
Herečka a zpěvačka Irena Kristeková přitahuje pozornost publika svým hlubokým zastřeným altem a nezaměnitelným šarmem. V jejím repertoáru zaujímají místo klasické jazzové standardy, šansony a písně z muzikálů Cabaret a Chicago. Irenavystupuje s pianistou Davidem Hlaváčem.
 
DJ Mardoša
Živelný dj set baskytaristy a zakládajícího člena kultovní skupiny Tata Bojs. Rozdovádí čupřiny všech přítomných posluchačů.

Poslední komentáře