Zpět

Rozhovor s objevem světové dnb scény Madukem



  Tento čtvrtek dorazí poprvé do Prahy jeden z nejuznávanějších dnb producentů současnosti, čerstvý držitel ocenění Drum&Bass Arena "Best newcomer producer“, holandský MADUK. S kým a proč skončil v posteli, na kterém slavném labelu mu vyjde další singl, kdo je jeho oblíbený producent a mnoho dalšího se dozvíte v následujícím rozhovoru.  

MADUK, jméno, které otřásá celou liquid drum and bass scénou. Čerstvý držitel ocenění Drum&Bass Arena "Best newcomer producer," CEO Liquicity a jeden z nejuznávanějších producentů současnosti. Zmínil jsem vše, nebo jsem něco vynechal Marku?

Jenom to, že jsem za tohle všechno velmi vděčný.

Nedávno ti vyšlo EP na Viperu a nyní kompilace Memoirs na Liquicity, která obsahuje i tvé tracky. Na co se můžeme těšit příště?

Ano. Bude to singl na Liquicity a track na Hospital records.

Také jsi nedávno hrál na Rampage, což je největší halová dnb a dubstep akce v Evropě. Přál by sis, nebo si dáváš za cíl si někde zahrát?

Osobně doufám, že si zahraji na Fusion Festivalu, protože je to můj nejoblíbenější festival,   kam jet. Let it Roll by samozřejmě byl taky super!

S Liquicity také pořádáte vlastní letní festival, že ano?

Sakra jo! Máme to skvěle načasované. Po 2 letech pravidelných klubovek v Amsterdamu,       Antwerpách a Londýně jsme cítili, že je ten správný čas udělat krok vpřed.

Máš nějaké jiné plány na léto? Třeba mrknout se na Let it Roll?

Po Liquicity festivalu poletím s přítelkyní na dovolenou na Sardínii. Odtamtud potom odcestuji do Budapešti, kde budu hrát na Sziget festivalu.

V dnešních dnech jsi považován za jednoho z nejtalentovanějších producentů liquidu a tvá ocenění to jen potvrzují. Jak jsi se k produkci vlastně dostal?

V 15 letech jsem začal nahrávat, jak hraji na piáno a kytaru a až v 19 jsem se začal věnovat EDM hudbě. 

Dle tvé tvorby to vypadá, že máš fůry inspirace. Prozradíš nám z čeho jí čerpáš?

Těžko říct, někdy díky jiné muzice, někdy to přichází s náladou. Obecně chci prostě dělat         hudbu, co mně samotnému vykreslí úsměv. :)

Máš nějakého producenta, se kterým bys v budoucnu chtěl spolupracovat? My myslíme, že spojení Keeno a Maduk, by neznělo špatně. :)

Rád bych něco spáchal s High Contrastem a Dannym Byrdem.

Jakou muziku obvykle posloucháš? Je to jenom EDM a DnB hudba nebo něco úplně jiného?

Já právě moc hudbu neposlouchám... Ale líbí se mi třeba Nightmares on Wax, Air, The XX, Flume a Miike Snow.

Kdy, kde a jaké bylo vůbec tvé první hraní?

Jako Maduk to bylo myslím na Gooseberry v Liege v Belgii. Jel jsem tam se 7 kamarády a         všichni jsme skončili na jedné hotelové posteli.

Co považuješ za nejlepší párty, na které jsi hrál?

Těžká otázka! Bezpečně můžu říct, že Liquicity akce jsou úplně někde jinde, než ostatní. Taky               se mi líbily show v JAR, kde jsem před pár měsíci hrál.

Připravuješ si sety ve studiu, nebo hraješ podle nálady a momentálního rozpoložení?

Oboje dohromady. Protože hraju vlastně jenom melodické tracky, tak nemůžu míchat pátý   přes devátý, takže většinou mám připravena nějaká esa v rukávu a řídím se reakcí publika.

Máš oblíbeného DJ a producenta?

Těžko vybírat, ale myslím si, že Dimension to momentálně zabíjí.

Opijíš se, když někde hraješ?

Většinou si dám pár piv, ale ožrat se? NE... Jednoduše se opít nemůžu, aby všechno šlapalo, jak má. Někdo může říct, že je to nuda, já tomu říkám profesionalita.

V Česku jsi tenhle rok už hrál. Jaké to bylo? Těšíš se na nadcházející návštěvu?

Bylo to fakt fajn, české publikum je velmi vzdělané. Nemůžu se Prahy dočkat, ještě jsem tam nikdy nebyl.

Je něco, co bys chtěl českým fanouškům vzkázat? Můžeme se těšit, že zazní nějaké tvé nové věci?

Rozhodně zahraju pár nových tracků, dokonce některé vůbec poprvé.

 

Maduka vyzpovídal jeho příznivce, český DJ ZbR. Děkujeme! Více informací o čtvrteční party najdete na Facebooku a také na stránkách klubu Storm. Vstup je díky spolupráci s Somersby do 22:00 zdarma a poté pouze 100 Kč, takže vám nic nebrání si tohoto producenta vychutnat na Funktion-One zvuku, kterým Storm club disponuje. Uvidíme se tam!

 

Poslední komentáře