Zpět

Rozhovor s W&W, hvězdami Mácháče



O tom, že seznamovat se přes internet se občas i vyplácí, by vám mohla vyprávět holandská dvojice W&W, která bude patřit k hlavním hvězdám festivalu Finlandia Mácháč. Přinášíme vám krátký rozhovor s hvězdami letošního tour A State Of Trance 600 – The Expedition, které vystoupí v hlavním pátečním programu v hodinu a půl dlouhém setu, kde mimo skladby Lift Off, Thunder, The Code zazní určitě také i společná novinka s Hardwellem (Jumper), která vychází právě v těchto dnech.

23.-24.8. 2013
Finlandia Mácháč 2013

Máchovo jezero, pláž Klůček
Vstupné: od 895 Kč (základní vstupenka), 2590 Kč (GOLD – All Insclusive vstupenka)
www.festival-machac.cz
www.facebook.com/festival.machac 
www.ticketpro.cz

www.WandWmusic.com
www.facebook.com/wandwofficial

Hardwell & W&W - Jumper (Teaser): http://youtu.be/xYt--VnhYi4

Q: Kde jste se poznali a kdy vznikl nápad produkovat společně jako W&W?
A: Zní to možná divně, ale poznali jsme se přes internet skrze společné téma – produkování hudby. To bylo ještě v době, kdy jsme každý vystupovali pod vlastními jmény. První setkání pak bylo na Trance Energy v roce 2007, kdy jsme si řekli, že bychom mohli produkovat společně. Asi šest měsíců poté jsme už seděli ve studiu.

Q: Jak dlouho spolu vystupujete a produkujete?
A: Letos to je pět let.

Q: Vyhovuje vám to ve dvojici?
A: Je to skvělé! Vždycky je dobré mít někoho kolem, kdo ti hned řekne vlastní názor na to, co skládáš. A také není ve dvou taková nuda, když cestujeme za hraním.

Q: A jak u vás probíhá samotné skládání?
Willem: Hlavní myšlenka o tom, jak by měl track vypadat, je většinou moje.
Ward: Někdy začíná jen od beatů, jindy máme pouze melodii a na té stavíme. Záleží to vše na momentálních nápadech a inspiraci.

Q: Jak jste dostali pod křídla labelu Armada Music?
A: Armada měla server, kam bylo možné nahrávat své skladby, které se pak mohly dostat k Arminovi do jeho radio show. Zkusili jsme to a asi po týdnu zazněla naše skladba v jeho pořadu. Na základě toho se nám ozvali přímo z Armady, že by si tu skladby chtěli vzít pod sebe a vydat. Tak to celé začalo.

Q: Co to bylo za skladbu?
A: Mustang (http://youtu.be/zrY6Pytf5vI)

Q: Co posloucháte mimo hudbu, kterou skládáte?
Willem: Poslouchám téměř vše od hip-hopu přes rock až po dubstep.
Ward: Coldplay nebo Ed Sheeran.

Q: K vašim nejúspěšnějším skladbám patří The Code, na které s vámi pracoval i Ummet Ozcan. Čekali jste takový úspěch?
A: Spolupráce s ním byla výborná, ale takový úspěch jsme nečekali ani náhodou. Výrazně nám pomohl Hardwell, který skladbu zařadil do svého pořadu. Od té doby slýcháme The Code skoro všude. A je jedno, jestli hraje ten DJ trance, house nebo dokonce hardstyle.

Q: Tvorbou jste se rychle posunuli od trancu směrem k „Dirty Dutch“ zvuku. Byl to záměr a vnímáte také toto rozdělení stylů tak striktně?
A: Pro nás jsou to stále dva různé styly, protože my nehrajeme rychlý trance. Je to takový trance 2.0, který je ovlivněn elektrem, housem nebo dubstepem.

Finlandia Mácháč představí W&W v pátečním programu na hlavní scéně v čase 03:00 – 04:30.

Vstupenky jsou k zakoupení v síti Ticketpro. Kromě základních vstupenek jsou v prodeji také vstupenky kategorie GOLD - All Inclusive za 2590 Kč, které zahrnují neomezenou konzumaci všech nápojů v rámci speciálních GOLD teras po oba dny.

Připravila: mia/ Live61

Poslední komentáře