Zpět

S fotografií do PUMA Social Club Storu, domů s osobitým tričkem nebo taškou



Originální akci v rámci letošního Designbloku přichystala společnost Puma. Zájemci si pomocí unikátní technologie potisku Lumi šetrné k životnímu prostředí mohou vytvořit osobité tričko nebo tašku v PUMA Social Club Storu v Maiselově ulici v Praze.

„Určitě všem doporučuji přijít,“ zve do netradičně pojatého obchodu spojeného s kavárnou marketingová manažerka Pumy Lucie Slavíková. „Díky revoluční technologii Lumi a vaší oblíbené fotografii v elektronické podobě během pár okamžiků vyčarujete osobité tričko nebo tašku,“ popisuje Slavíková. Výrobky určené k potisku pochází z ekologické továrny Rukinga v Keni. „Ti, kteří si přijdou do PUMA Social Club Storu a pustí se do potisku, si svůj výtvor odnesou domů. Autor nejlepšího designu navíc vyhrává boty Puma Creative Factory podle vlastního návrhu a originální mikinu, kterou si bude moci vytvořit na některé z budoucích akcí v PUMA Social Club Storu.“ dodává. Akce trvá od 2. do 7. října. Soutěž bude vyhodnocena v následujícím týdnu.

PUMA osloví návštěvníky, kteří nejsou v každodenním životě lhostejní ke stavu životního prostředí, také expozicí na Designbloku PUMA.safe ve Šporkovském paláci. Součástí budou mimo jiné exponáty od designérského vizionáře Yvese Béhara, který stojí za konceptem Clever Little Bag.

Puma Social Club Store, Maiselova 2, Praha 1

Šporkovský palác, Hybernská 5, Praha 1

Více na www.pumasocialstore.cz, www.lumi.com, www.designblok.cz

PUMA.safe

Cílem programu PUMA.safe je vrátit životnímu prostředí to, co si z něj bereme. Společnost Puma usiluje od roku 1999 o zlepšení sociálních, pracovních a ekologických standardů ve své činnosti. Po celou dobu soustavně zavádí ekologické postupy na snížení svého vlivu na planetu ve smyslu ekologické zodpovědnosti v produkci – používání a vývoj ekologických obalových materiálů a produktů.

Yves Béhar

Světoznámý designér a zakladatel amerického studia FuseProject pochází ze Švýcarska. V jeho práci, za kterou získal řadu cen, například Brit Insurance Design Award 2008, INDEX 2007: Design to Improve Life a National Design Award za industriální design, se odráží fascinace moderní technologií, ale zároveň respekt k přírodě a tedy důraz na udržitelný rozvoj.

Z jeho dílny pochází například XO laptop určený pro děti z rozvojových zemí, který vznikl v rámci projektu One Laptop Per Child podporujícího vzdělání v chudých státech. Díky tomuto programu se do 30 zemí dodalo 1,4 milionu laptopů s designem Behára. Další z jeho unikátních designérských prací jsou elektrická motorka Mission One, set top box pro francouzskou televizi Canal+ nebo LED lampička v podobě listu pro společnost Herman Miller. Pro společnost Puma navrhl Béhar Clever Bag, unikátní balící systém na boty, který šetří životní prostředí.

Yves Béhar měl pouze dvě samostatné výstavy, ale jeho díla se součástí trvalých výstav mezinárodních muzeí moderního umění v Paříži, New Yorku, Chicagu, Mnichově a Curychu.

Připravila: mia/ Puma

Poslední komentáře