Zpět

Seasob of the square začíná již 28. května na Novoměstské radnici



Výstava obrazů Ladislava Janigy s titulem Season of The Square představí recentní tvorbu, zejména geometrické koláže a také několik kompozic inspirovaných klasickou čínskou tvorbou Qi Baishiho. Vernisáž začíná 28. května, 19.30 v Galerii Novoměstské radnice a potrvá až do 24. června.

Na vernisáži vystoupí také jazzová zpěvačka Veronika Vítová, Petr Kalfus (saxofon), Stanislav Mácha (piano), Rastislav Uhrík (kontrabas).

Janiga je profesí matematik, absolvent Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy, s akademickou kariérou v Československu a Francii. Zabývá se aplikacemi matematiky v medicíně, technologií programování a teorií složitosti. Je nositelem mimořádné ceny ČSAV za vědeckou práci. Malbou se zabývá od roku 1970, jeho díla jsou mimo jiné v USA, Kanadě, Německu, Británii a Japonsku.

Janigova tvorba se dá charakterizovat jako geometrická abstrakce, snaží se hledat jednotící prvky mezi malbou, hudbou a vědou založené na pochopení podobných posloupností, tvarů nebo topologie. Season of the Square byla inspirovaná Donovanovou skladbou "Season of the witch" v podání Bloomfielda a Koopera ve Filmore East 1968.
 

28. 5. - 24. 6. 2013 Galerie Novoměstské radnice, Karlovo Nám. 1, Praha

Otevřeno: út – ne od 10 do 18 hodin

 

FB Event: https://www.facebook.com/events/337580613035812/

Oficiální stránky Novoměstské radnice: http://www.nrpraha.cz/program/415/season-of-the-square/

Připravila: mia/ Fource Entertainment

 

Poslední komentáře