Zpět

Skotské hiphopové trio Young Fathers jako hlavní hvězdy klubové noci Spotlight již 12. listopadu v klubu Roxy



Prestižní britskou hudební cenu Mercury Prize si ve středu večer odneslo skotské hiphopové trio Young Fathers. Ti  vystoupí jako hlavní hvězdy klubové noci Spotlight již 12. listopadu v klubu Roxy. S albem Dead porazili 11 dalších umělců včetně favorizované R&B zpěvačky FKA Twig, kapely Bombay Bicyle Club nebo Damona Albarna.

 Mezi nominovanými nechyběli ani GOGO Penguin, kteří zazářili na klubové noci  Spotlight minulý rok.  Porota složená z hudebníků, producentů a hudebních novinářů ocenila u Young Fathers především jejich „unikátní pohled na britskou hudbu, překypující nápady - silnými, nečekanými a uchvacujícími.“ Prestižní ocenění je spojené s finanční odměnou 20 tisíc liber.

Young Fathers tvoří dohromady tři rappeři z velmi odlišným zázemím: Alloysious Massaquoi je Liberijec, Kayus Bankole má rodiče z Nigérie, zatímco ‘G’ Hastings je čistokrevný Skot. S pozoruhodnou a originální kombinací hiphopu, ve které najdeme i prvky triphopu nebo grimu, se již pevně ukotvili na špici dění. Jejich debutové album Dead vzbudilo velký ohlas, který nyní posvětilo ocenění Mercury Prize.

V Praze vystoupí Young Fathers na klubové noci Spotlight v Roxy. Na jedné scéně se během večera vystřídají s   multiinstrumentalistou a producentem Taylorem McFerrinem, elektro-punkovou Xenií Rubinos, jež je díky svým svérázným písním považována jednou z nejzajímavějších amerických mladých umělkyň, či Britkou Lauren Holt aka LAW, velmi pozoruhodným objevem britské elektronické scény s výjimečným hlasovým fondem.

Klubová noc Spotlight je součástí hudebního festivalu Struny podzimu. Vstupenky v předprodeji za 390 Kč a se studentskou slevou za 250 Kč jsou v prodeji on-line na www.strunypodzimu.cz/program/spotlight/, v sítích Ticketpro a Perfect System a pokladně klubu Roxy. Na místě budou vstupenky za 450 Kč.

 

Poslední komentáře