Zpět

Sobotní klubová noc SPOTLIGHT bude patřit urban soulu a elektrojazzu: do ROXY/NoD míří Andreya Triana a GoGo Penguin



Program nabitý žhavými novinkami z britské hudební scény čeká již tuto sobotu 9. listopadu na návštěvníky klubové noci SPOTLIGHT. Hlavní hvězdou večera v pražském klubu Roxy/NoD bude britská kráska Andreya Triana, jež má za sebou spolupráci se známým jazzovým beat-masterem Bonobo a stojí ji za zády prestižní label Ninja Tune.

Svým nezaměnitelným urban soulem a hlasem, připodobňovaným k Nině Simone či Amy Winehouse, si podmaňuje publikum po celém světě. Vedle ní se na podiu vystřídají energické manchesterské trio GoGo Penguin, které provází pověst jedné z nejrychleji rostoucích kapel ve Velké Británii, a česko-britská elektro-jazzová formace Profound Bass v čele s mladým jazzovým talentem Ianem Mikyskou. Atmosféru klubové noci dokreslí tuzemští Beats.PM DJs (Vidras, Drumax a dMIT.RY), kteří návštěvníkům naservírují ty nejčerstvější „flavours“ z UK house, bass a garage music a o finále se postará DJ Radia 1 Josef Sedloň.

Klubová noc Spotlight nabízí vedle hudebních zážitků i možnost osobního setkání s vystupujícími umělci. Již v 19.30 se v divadelním sále NoD naskytne příležitost poslechnout si jejich spontánní hudební vizitku i se všech hvězd, které později vystoupí na hlavním pódiu v Roxy, na cokoliv zeptat. Účast na Q&A přislíbili Andreya Triana, GoGo Penguins i Ian Mikyska.

Klubovou noc bude v přímém přenosu vysílat Radio 1, které svým posluchačům nabídne možnost vychutnat si vystoupení kapely GoGo Penguin následovaný živým rozhovorem a poté speciálně přichystaný mix od domácího projektu Beats PM.

Vstupenky za 450 Kč a se studentskou slevou za 250 Kč jsou v prodeji on-line na www.strunypodzimu.cz/program/spotlight/, v sítích Ticketpro a Perfect System a pokladně klubu Roxy. Vstupenky bude možné zakoupit na místě v den konání akce.

Charismatická zpěvačka Andreya Triana se v prostředí londýnské hudební komunity pohybuje již od svých 17 let. Na začátku své hudební dráhy působila v kapele Boötis, ale velice záhy se vydala na sólovou dráhu. Během účasti na australské Red Bull Music Academy zaujala jednoho z přednášejících, kterým nebyl nikdo menší než hiphopový producent Flying Lotus. Spolupráce s ním ji pak přivedla do cesty světoznámému baskytaristovi a leaderovi projektu Bonobo Simonu Greenovi, který ji přivedl k labelu Ninja Tune. Andreya zároveň nahrála vokály k části skladeb z jeho čtvrtého alba Black Sands a během následného společného turné slavili úspěch u příznivců elektronické i jazzové hudby napříč celým světem. Neméně úspěšné jsou i její sólové projekty. V roce 2010 vydala pod labelem Ninja Tune debutovou desku Lost Where I Belong, která si vysloužila nadšené ohlasy. Od té doby koncertuje po USA i Evropě, v roce 2011 předvedla nezapomenutelné vystoupení také v pražském Paláci Akropolis. Nyní se Andreya Triana vrací do Prahy jako umělkyně, která jednoznačně stoupá na vrchol, což potvrdila i při svém triumfálním květnovém koncertu ve vyprodané londýnské Union Chapel.

Hudební ukázky:

 

Ač se na hudební scéně pohybují jen pár  let, stačilo manchesterské trio fascinujícím mixem groove, hook a složité souhry, upoutat pozornost i za hranicemi rodné Británie. GoGo Penguin se hlásí k inspiraci Aphexem Twinem i Šostakovičem, Radiohead i Brianem Eno. Představují rozhodně něco víc než klasické jazzové trio a právem jsou řazeni mezi nejrychleji rostoucí kapely ve Velké Británii. Jejich debutové album Fanfares vydané na skonku roku 2012 bylo nominováno na nejlepší jazzové album v Gilles Peterson's World Wide awards a BBC Music ho komentovalo slovy: „GoGo Penguin se zdají být předurčeni k velkým věcem.”

Hudební ukázky:

http://www.youtube.com/watch?v=1oE9CtmSGSE
https://www.youtube.com/watch?v=bB_gUUjfbFU

Ian Mikyska, mladý kytarista a skladatel, je držitel stipendia Strun podzimu za rok 2012. Aktuálně studuje na Guildhall School of Music and Drama London a na klubové noci představí svou elektro-jazzovou formaci inspirovanou tanečními styly Profound Bass s Martinem Konvičkou za klávesami, kontrabasistou Martinem Černým a bubeníkem Pharoah S. Russellem. 

 

Beats.PM je tým mladých lidí, kteří prostřednictvím webu, hudebních akcí, streamů a privátní lounge servíruje to nejlepší z elektronických music flavours. Nabízejí širokou škálu elektronické hudby od housu přes techno, garage, dubstep, UK funky až po minimal. Jejich cílem je sloužit prostřednictvím různých kanálů jako hudební outlet s důrazem na kvalitu, různorodost a aktuálnost, bez omezení na konkrétní sub-žánry elektronické hudby.

Více na www.beats.pm.

Předprodej vstupenek

Vstupenky je možné zakoupit či rezervovat on-line na www.strunypodzimu.cz anebo zakoupit ve Vstupenkovém centru Strun podzimu na adrese Palackého 1, Praha 1 (3. patro) a v sítích Perfect System a Ticketpro. Rezervace a informace lze provést přes www.strunypodzimu.cz či na telefonním čísle 606 021 050 nebo na e-mailu vstupenky@strunypodzimu.cz.

Sledujte Struny podzimu on-line
www.strunypodzimu.cz – detailní informace o koncertech, rádio Struny podzimu, videoukázky
www.facebook.com/strunypodzimu – aktuální informace z festivalového dění
www.myspace.com/stringsofautumn – hudební ochutnávky festivalového programu
www.youtube.com/user/Strunypodzimu – videa z vybraných koncertů

 
www.strunypodzimu.cz

Připravila: mia/ Struny podzimu

                 

Poslední komentáře