Zpět

Švihadlo oslaví 30. narozeniny 29. října v Lucerna music baru



Průkopníci reggae v Čechách oslavují 30 let koncertním turné a zároveň shrnují dosavadní tvorbu na výběrovém CD. Příští úterý 29. října se Švihadlo představí v pražském Lucerna Music Baru, kam si kapela připravila speciální program.

„Do Lucerna Music Baru jsme si připravili program, který se nebude opakovat jinde na turné. Před koncertem promítneme historické záběry Švihadla z našeho bohatého archívu. Hrát budeme prodloužený set, v rámci kterého zahrajeme staré písničky, které jsme dlouho nehráli a v premiéře představíme i zbrusu nový pecky. Doprovodí nás vokalistky G-Apeels a dechová sekce“, říká ke koncertu zakladatel Švihadla Petr Šturma.

Kapela vznikla v roce 1983 v Mladé Boleslavi nejdříve pod názvem Nouzový východ. Po několika vystoupeních se však přejmenovává na současný název Švihadlo. Průkopníci reggae stylu u nás vydali za svou existenci 5 řadových alb (Reggae Vol.1 - 1994, Slunce – 1997, Sám si to nevychutnám – 2002, Oči otevřený – 2005, Času je málo – 2011), jedno album rarit (k 20. výročí – Pozpátku - 2003) a jeden maxisingl (REGGAE minideSKA – 2004).

V roce 2013 slaví kapela 30. narozeniny – k této příležitosti rekapituluje uplynulé roky na výběrovém albu BEST OF 30. Album obsahuje 16 skladeb, které mapují to nejlepší z tvorby Švihadla. Jedinečnost kapely spojuje nápaditost a nesporný talent autora většiny skladeb Petra Šturmy, autentičnost jamajčana Vincenta Richardse a muzikálnost celé kapely.

Album Best of 30 vyšlo 1. 9. 2013 na labelu 100PROmotion a k vydání jede Švihadlo podzimní turné po České republice.

Vstupenky v předprodeji pořídíte nejlevněji bez poplatku na pokladně Lucerna Music Baru za 150 Kč. Dále pohodlně přímo na webu Lucerna Music Baru a v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Eventim a Ticketstream navýšené o poplatek prodejce. Na místě 200 Kč.

 

Videopozvánka:

Videoklip:

www.svihadlo.cz

www.musicbar.cz
www.facebook.com/lucernamusicbar
www.twitter.com/lucernamusicbar.cz

Připravila: mia/ LMB

Poslední komentáře