Zpět

System of a Down vystoupí v Praze už za tři týdny



System Of A Down se po patnácti letech vrací ve svém původním složení do Prahy! Skupina bude vévodit Aerodrome festivalu, který se uskuteční 14.srpna na holešovickém Výstavišti – Incheba Open Air.

Program Aerodrome nabídne vedle SOAD, jejichž koncert bude mít délku odpovídající samostatnému vystoupení, také americkou punkovou legendu NOFX, irsko-americké celtic punkery Flogging Molly  a metal-corovou skupinu Killswitch Engage.

 

SOAD

Skupina System Of A Down vznikla v roce 1994 v Los Angeles, všichni její členové jsou ale původem Arméni. Čtveřice debutovala v roce 1998 nahrávkou System Of A Down, jež získala platinové ocenění a se kterou kapela přijela  ještě v témže roce poprvé a zatím naposledy do Čech – 24.10. zahajovala pražské vystoupení Slayer. Celosvětový úspěch se dostavil o tři roky později po vydání nahrávky Toxicity, která bodovala v žebříčku nejprodávanějších desek jak ve Spojených státech (1.místo), tak ve většině evropských zemí a dosáhla na čtyřnásobnou platinu. Třetí album z roku 2002 se naneštěstí dostalo do oběhu v demoverzi ještě před vydáním, což se na prodeji desky, jež tak dostala název Steal This Album!, negativně podepsalo. Fanoušci SOAD tuto desku nicméně hodnotí jako jedno z jejích nejlepších alb. O dva roky později začala čtveřice pracovat na čtvrté nahrávce, kterou se rozhodla vydat na dvě části. S půlročním rozestupem se tak v roce 2005 na trhu objevilo album Mezmerize, které v prodeji hravě předčilo Toxicity a neménně úspešná deska Hypnotize. V roce 2006 skupina své fanoušky šokovala rozhodnutím dočasně pozastavit činnost, aby se její členové mohli věnovat sólovým aktivitám. Na koncertní pódia se vrátili v roce 2011.

Frontman a zpěvák Serj Tankian vydal během pauzy jeho domovské formace tři sólová alba a třikrát s nimi v Čechách koncertoval.

 

NOFX

NOFX - punková legenda ze Spojených států se do celosvětového povědomí zapsala albem Punk In Drublic (1994), které je dodnes považováno za jedno z nejdůležitějších punkových alb v historii. Včetně loňského přírůstku Self Entitled jejich diskografie čitá dvanáct studiových nahrávek, od kterých se celkově prodalo přes 6 miliónů kopií a z NOFX se tak stala jedna z nejúspěšnějších nezávislých kapel všech dob.

 

Flogging Molly

Americká skupina Flogging Molly vedená irským rodákem Davem Kingem se proslavila  kombinací nespoutaného punk rocku s prvky tradiční irské hudby. Jsou vyhlášeni především svými živelnými koncerty, o jejichž nakažlivé energii se tuzemské publikum už nejednou přesvědčilo na vlastní uši. Jejich hudbu však často vyhledávají také filmoví a reklamní tvůrci, zazněla např. ve filmech Mr. and Mrs. Smith, Red Roses And Petrol nebo PS: Miluji tě a v reklamě na pivo Guinness.

 

Killswitch Engage

Killswitch Engage jsou označováni za nejvýrazjnější představitele nové vlny amerického heavy metalu. Do Prahy přijedou představit svoji letošní (již šestou řadovou) novinku Disarm the Descent, která v prestižní hitparádě amerického časopisu Billboard top 200 debutovala na 7.místě a v UK na 15.příčce. K nadšení posluchačů se přidala i zahraniční média, která v recenzích nešetří superlativy typu "skvělé" nebo "strhující".

Festival pořádá Nova Music ve spolupráci s Dolphin Touring a Nucoast Production.

Vstupenky jsou k dostání v síti Eventim a Ticketportal.

Více na www.aerodrome.cz, www.eventim.cz/aerodrome a www.ticketportal.cz

Připravila: mia/ Nucoast Production

Poslední komentáře