Zpět

Už jste připraveni na bílou sobotu?



Sensation: Celebrate life se nezadržitelně blíží a prodejci oblečení si jistě mnou ruce. Košile, kalhoty, šaty, sukně i menší doplňky v bílé jdou na dračku. A není divu. Vždyť už za tři dny vypukne v pražské O2 Areně ohromná sláva, na kterou se sjedou davy milovníků taneční hudby z celého světa. Perfektní audiovizuální show přitom sází na line-up, kterému nelze mnoho vytknout.

Sensation Celebrate LifeSensation: Celebrate life se nezadržitelně blíží a prodejci oblečení si jistě mnou ruce. Košile, kalhoty, šaty, sukně i menší doplňky v bílé jdou na dračku. A není divu. Vždyť už za tři dny vypukne v pražské O2 Areně ohromná sláva, na kterou se sjedou davy milovníků taneční hudby z celého světa. Perfektní audiovizuální show (opět ji uvádí MC Gee) přitom sází na line-up, kterému nelze mnoho vytknout: nový Mr. White, nadějní AN21 & Max Vangeli, stálice Sensationu Joris Voorn & 2000 And One, osobitý (a velice šikovný) Hardwell či světová celebrita Fedde le Grand.

Asi si říkáte, že jsme na někoho zapomněli. Jistě! Záměrně nám sítem proklouzl DJ a producent Sharam (Tayebi). Sharam je původem z íránského Teheránu a na scéně působí již téměř 20 let. Sharamova historie je velmi pestrá. Jeden ze zlomových momentů jeho kariéry se udál na počátku 90. let. Šlo o náhodné setkání s krajanem a DJem Ali "Dubfire" Shiraziniou. Dvojice začala hrát spolu a zformovala duo známé jako Deep Dish. Jejich debutové album neslo název Junk Science, druhé se jmenovalo George Is On (vokály na něm nazpíval Stevie Nicks) a obě se setkali s příznivou reakcí od fanoušků i hudebních kritiků. Za svého působení mSharaměli prsty v hitech takových kapacit jako je Rolling Stones, Madonna, Janet Jackson, Justin Timberlake nebo třeba Dido (za podíl na skladbě Thank You získali v 2002 také cenu Grammy, Sharam má ve sbírce za kariéru už dokonce dvě).

Od roku 2008 Sharam působí také sólo a vystupuje v nejvyhlášenějších klubech světa. Daří se mu oslovovat jak milovníky undergroundového soundu, tak vyznavače mainstreamu a na klubové scéně patří mezi nejžhavější "zboží".

Tady máte menší předkrm a uvidíme se v sobotu na Celebrate life!:

 

Fedde le Grand - Let me think about it:

Poslední komentáře