Zpět

V Rock Cafe zahrají Alef Zero



Máte rádi kapelky naživu, ale taneční muziku? Pokud si chcete skvěle zatančit na živou kapelku, zajděte si v sobotu do Rock Cafe na Alef Zero. Uvidíte, že se roztančíte jako na párty!

V sobotu 17. března 2012 ve 20:30 se v pražském klubu Rock Café rozezní fúze drum’n’ bassu, breakbeatu, rocku, punku, jazzu a dalších hudebních žánrů v podání pardubcké kapely ALEF ZERO a jejich hosta z německa SPHEROID aka Tim Rashid.

ALEF ZERO je kapela, jejíž členové se již téměř dvě dekády pohybují na taneční, punkové, rockové i jazzové scéně. Stylově lze jejich tvorbu zařadit mezi lámané beaty, jako je drum'n'bass či breakbeat. Jednotlivé tracky však nejsou postaveny čistě tanečně. ALEF ZERO kladou velký důraz na propojení elektronické hudby s živými nástroji. Nechuť členů kapely uzavřít se v jednom jednoduše definovatelném stylu dala vzniknout osobité fůzi mnoha stylů (drum'n'bass, reggae, breakbeat, jazz, punk, rock, folk), a proto koncertní podoba jejich skladeb slibuje vskutku eklektický nářez.


Kapela se začala formovat na jaře r. 2004, kdy ve studiu vznikají první demo skladby. Na podzim téhož roku pak celá koncertní sestava nazkoušela program pro živá vystoupení. Úspěšný premiérový koncert proběhl 26. 11. 2004 v klubu Žlutý pes v Pardubicích, v Praze pak 21. 2. 2005 v klubu Roxy. V roce 2007 kapela svépomocí vydává první CD pod názvem Olive. Členové skupiny mají velké zkušenosti s živým hraním v klubech po celé republice i na všech hlavních festivalech (Jelení Příkop, Go Planet Roxy, Creamfields, Summer Of Love, Zámostí, Rock For People, atd.), hudebníci tvořící dechovou sekci hrají ve swingových a jazzových projektech, duchovní otec kapely – Teochar Bakardžiev byl snad u všeho, co se v hudbě odehrálo. V současné době kapela dokončila nové album, které vychází v dubnu 2012 současně jako LP i CD.

Webové stránky Alef Zero: www.alefzero.net
Facebook: https://www.facebook.com/alefzeroband
Soundcloud: http://soundcloud.com/alef-zero/tracks

SPHEROID aka Tim Rashid je nový hudební projekt z Kolína nad Rýnem, Německo. Dlouholetý basák z kapely Time Switch (ex N.O.H.A.), nyní vydal své první album ve vlastní produkci s názvem Twilight Areas. Písně jsou strukturovány jako drum' n' bassové smyčky , syntezátory a s mnoha živě hranými basy.

Webové stránky Spheroid: http://www.spheroid.timrashid.de/
Facebook: https://www.facebook.com/Spheroid.Twilight.Areas
Soundcloud: http://soundcloud.com/spheroid-twilight-areas

Visual support: Screensaver

Djs :
Babe LN/Radio 1/ Bassistaz - www.radio1.cz/bln
Rabbit/Tactical - www.soundcloud.com/rabbit-tactical

Připravila: mia/ Festonda production

Poslední komentáře