Zpět

Vernisáž více než 400 polaroidových fotografiií Moje ROXY již dnes v Café NoD



Takřka přesně před rokem odstartoval klub ROXY coby jednu z aktivit souvisejících s oslavami 20. narozenin společný fotografický projekt s PolaroidLove Moje ROXY.

V jeho rámci vzniklo během posledních 12 měsíců na vybraných party, koncertech a dalších mejdanech v ROXY a NoD více než 400 polaroidových fotografií, jež jsou unikátní nejen použitou technikou ale také tím, že na každé z nich je od focených vzkaz na téma, co pro ně ROXY znamená. Nyní bude konečně možné vidět všechny fotografie pohromadě na slavnostní vernisáži, která proběhne v pondělí 20. 5. od 19:00 v Café NoD a kde bude zároveň možné se do celého projektu naposledy interaktivně zapojit a stát se součástí tohoto jedinečného konceptuálního uměleckého díla

"Focení pro projekt Moje Roxy pro nás byla zajímavá zkušenost, během které jsme si uvědomili, jaké nadšení Polaroid může vzbudit - spoustu z návštěvníků ROXY, které jsme fotili, koukalo na náš starý ošoupaný Polaroid úplně okouzleně. Zároveň jsme brzo zjistili, že fotit Polaroidem v hudebním klubu není taková sranda, protože se technicky samozřejmě dnešním foťákům vůbec nemůže rovnat. Proto jsme s ním často zoufale bojovali, například když jsme někoho pracně "zpracovali", aby se nechal vyfotit a po zmáčknutí spouště jsme zjistili, že se třeba zasekl film. A kolikrát se nám třeba s fotkou někdo pokoušel utéct!," dělí se o své zkušenosti s projektem Moje ROXY PolaroidLove. 

"Zároveň nám však dodával energii fakt, že s Polaroidem na krku fotografa skutečně málokdo odmítne. I proto se nám podařilo během toho roku nafotit přes 400 fotek. Ty jsou jedinečné nejen použitou technikou, ale také zprávou, kterou na fotku každý "objekt" napsal a dodal jí tím na autentičnosti a atmosféře. V tomhle ohledu je Moje ROXY hodně výjimečný projekt - takové množství fotek a zpráv, že si z toho člověk vážně docela dobře udělá představu a složí si takový příběh, co se za ten rok v ROXY odehrávalo,"dodává Michal Čáp z PolaroidLove.

Fotografický projekt, díky němuž měli fanoušci a návštěvníci ROXY a NoD možnost spoluvytvářet identitu jednoho z nejstarších a nejvýznamnějších českých klubů, ale ještě úplně neskončil. Poslední šanci aktivně se zapojit, nechat se vyfotit, napsat osobní vzkaz, stát se součástí příběhu ROXY / NoD a propojit se tak s dalšími účastníky projektu Moje ROXY budete mít právě na vernisáži v pondělí 20. 5. od 19:00 v Café NoD. Tam budou fotky viset do 9. 6. a poté se přesunou o patro níže do klubu ROXY, kde většina z nich v uplynulém roce vznikla.

WEB

Moje ROXY: https://www.facebook.com/MojeRoxy

FB Event: https://www.facebook.com/events/362684010499470/

PolaroidLove: https://www.facebook.com/PolaroidLooove

Titulní fotografie ve velkém rozlišení: http://polaroidlove.cz/roxyXL.jpg

ROXY: http://roxy.cz/

Café NoD: https://www.facebook.com/cafenod

Připravila: mia/ Roxy

Poslední komentáře