Zpět

Začínáme odpočítávat - Rock for People startuje již tento čtvrtek



Ve čtvrtek 4. června se otevřou brány Festivalparku v Hradci Králové a odstartuje 21. ročník festivalu Rock for People. Během tří dnů se na dvou hlavních a čtyřech vedlejších stagích vystřídá na 100 zahraničních i domácích interpretů. Minulý týden ještě organizátoři doplnili poslední jméno letošního line-upu, divokou kartou bude řízná britská formace Turbowolf. Připravený je i bohatý doprovodný program a návštěvníci budou také svědky hned několika premiér.

Jedna na ně čeká hned první festivalový den, kdy na Staropramen stage vystoupí dravá metalcoreová skupina Asking Alexandria.  Návštěvníci Rock for People budou jako úplně první mít příležitost vyslechnout si populární kapelu v čele s novým zpěvákem, kterým se stal Denis Shaforostov známý z kapel Down & Dirty nebo Make Me Famous.

Vrcholem festivalu bude bezesporu pátek 5. června. Tři roky po jejich plánovaném vystoupení v roce 2012, kterému se do cesty postavilo počasí, se legendární kapela Faith No More vrací do Hradce v plné síle a navíc i se zbrusu novým albem Sol Invictus sklízejícím nadšené kritiky ze všech stran. Kromě nich zahrají v pátek také američtí průkopníci nu-metalového žánru Limp Bizkit nebo Hollywood Undead, kteří si s sebou také vezou nové album. I v pátek zažije Hradec jednu premiéru, vůbec poprvé se v České republice představí kanadští rockeři Three Days Grace.

V sobotu se můžeme těšit na ostrovní indierockový zázrak Bastille, frontmana The Strokes Juliana Casablancase s jeho novou kapelou The Voidz nebo letošní festivalové eso v ranku taneční hudby, britského DJ a producenta Flux Paviliona. Pozadu nezůstane ani domácí scéna, do Hradce míří Vojta Dyk se svým B-Side Bandem, David Koller nebo čtvrtstoletí slavící Sto zvířat.

Využít jedinečné možnosti si dopředu rezervovat jednodenní lístek na 5.6. či dvoudenní na 4.+5.6. nebo 5.+.6.6. lze přímo na webu Rock for People. Ostatní jednodenní, dvoudenní, VIP i celofestivalové vstupenky je možné zakoupit v předprodeji do půlnoci 3. června prostřednictvím webových stránek Rock for People, poté již bude možné je zakoupit pouze na pokladnách na místě. Jednodenní za 990 Kč, dvoudenní za 1 600 Kč či a celofestivalové za 1 900 Kč. Na místě bude možné zakoupit také zvýhodněné vstupné pro děti, ZTP, jejich doprovod i seniory. Více informací na www.rockforpeople.cz a www.facebook.com/rockforpeople.

Vedle hudebních premiér budou návštěvníci svědky i zcela jiného historického milníku. Rock for People bude vůbec první festivalem v Evropě, kam Jack Daniel‘s přiveze svou ohnivou novinku Fire - první whiskey se skořicovým likérem, která se pije jako ledově namražený panák, dorazí na červeném Jack Daniel's trucku.

Kromě tří dnů plných hudby letos na návštěvníky čeká i vylepšený Festivalpark. Novinkou je Day & Night Park u hlavního vstupu, který nabídne celonoční zábavu a pro návštěvníky bude fungovat každý den až do 6 hodin do rána. Bude zde také jeden festivalový unikát - vybavený a profesionály sepisovaný Après-ski bar i s půjčovnou lyží a sjezdovkou!

Klíčový program se bude odehrávat na Rock for People stage na ranveji, na venkovní Staropramen stage, dále kryté ZOOT stage a velkém stanu pro 1500 lidí Muzikus / Evropa 2 stage. K tomu bude program na dalších menších scénách, jako jsou Urban Wave Zone, Red Bull Tour Bus (program soustředěný na 4. června), Staropramen DJs point/ShowTime party, Symbio+ Pedal stage, Lenovo Silent Party a další. V PETROF zóně usednou k legendárním klavírům královéhradecké společnosti nejen profesionálové, ale hru na tyto unikátní klavíry si bude možné v průběhu festivalu i vyzkoušet.

 

Poslední komentáře