Zpět

Zpěvomat přinese hudbu a zpěv do pražských ulic



Ulice Prahy opět ožijí hudbou! V druhém červnovém odpoledni se můžete na několika místech v centru města setkat s unikátním projektem Zpěvomat, který připravila uznávaná zpěvačka a lektorka hlasových dílen Ridina Ahmedová s řadou svých hudbymilovných přátel.

V odpolední špičce uprostřed spěchající ulice nabídne Zpěvomat příležitost na chvíli se zastavit, usednout a nechat se obstoupit kruhem zpěváků, kteří jen pro vás zazpívají vybranou skladbu. Zpěvomat bude možné 2. června odpoledne potkat na Andělu, Tylově a Jungmanově náměstí a na náměstí Jiřího z Poděbrad.

„Zpěvomat je koncipován tak, aby umožnil průnik do veřejného prostoru a pokusil se zasáhnout živým zpěvem i ty, kteří by se s něčím takovým běžně nesetkali, nebo by si na to za jiných okolností neudělali čas...", vysvětluje autorka projektu Ridina Ahmendová. Podrobnější informace na www.hlasohled.cz

„Název trošku ironicky odkazuje na řadu neologismů - laundromat, slevomat, kávomat…, které všechny označují určitou službu. I Zpěvomat je vlastně službou! Byť trošku v jiném duchu. Hledala jsem slovo, které nebude s ničím existujícím přímo spojováno a přitom bude srozumitelné na první poslech. Zpěvomat jako automat na zpěv na přání. A zdarma! Račte vstoupit!" zve Ridina Ahmedová.

Na rozdíl od řady jiných služeb, jež končí dnes takřka kouzelným (nebo snad trochu prokletým) trojpísmenným zaklínadlem "mat" nemusíte tentokrát proklikávat na webu pavučiny podivných slevových sazeb, horečně revidovat svoje aktuální osobní cashflow ani dobíjet munici do PayPalu. Můžete klidně nechat kompletní sadu vašich kreditek doma v kuchyni na kredenci v hrnku s hudebním motivem a do kapsy si vzít jen dobrou náladu. Zpěvomat, kouzelný pouliční hudební nástroj znějící na přání pro uši náhodných kolemjdoucích, je totiž zdarma. Stačí si sednout a nechat se unášet hudbou a pobýt ve světě, který se řídí jiným tempem, než tím, které pulsuje mimo kruh Zpěvomatu.

Ridina Ahmedová se dlouhodobě věnuje práci s lidským hlasem nejen jako vynikající autorka a interpretka (vzpomeňme na její fascinující souznění s Bobbym McFerrinem při jeho prvním vystoupení v Česku), ale i v širších souvislostech jako vyhledávaná a úspěšná lektorka a zakladatelka Hlasohledu. Tentokrát se rozhodla vyjít mimo rámec "poučeného" publika, a nabídnout kouzlo lidského hlasu široké veřejnosti.

Ti, kteří by se rádi do Zpěvomatu zapojili aktivněji, mají také možnost. Stačí se přihlásit na info@hlasohled.cz a poté už můžete rozdávat radost prostřednictvím hudby.

 Připravila: mia/ Smart Communication

Poslední komentáře