Zpět

Rozhovor s DJ Tommy Rogersem: Ze Zlína až na Ibizu!



Vyzpovídali jsme Tommyho Rogerse, jednoho z nejúspěšnějších českých DJs současnosti a spolumajitele legendárního afterparty klubu Studio 54. Čím chtěl být jako kluk? Jak se k hraní vůbec dostal? Kde vzal svou přezdívku? Co bude dělat, až jednou pověsí gramce na hřebík? To vše a mnohem více ti přinášíme v exkluzivním rozhovoru!

Tommy Rogers - fotoVyzpovídali jsme Tommyho Rogerse, jednoho z nejúspěšnějších českých DJs současnosti a spolumajitele legendárního afterparty klubu Studio 54. Čím chtěl být jako kluk? Jak se k hraní vůbec dostal? Kde vzal svou přezdívku? Co bude dělat, až jednou pověsí gramce na hřebík? To vše a mnohem více ti přinášíme v exkluzivním rozhovoru!

Ahoj Adame, díky, že sis na nás udělal čas. Zkusil by ses čtenářům v krátkosti představit?

Ahoj Patriku. Rádo se stalo! Mé civilní jméno je Adam Stříteský, za mixážním pultem mě lidi znají pod přezdívkou Tommy Rogers. Narodil jsem se ve Zlíně roce 1977 a dodnes tam bydlím. Okolo hudby a DJingu jsem se začal motat kolem roku 1999, naplno jsem to však začal provozovat až od roku 2002. DJing je mým největším koníčkem, který mě baví čím dál tím víc!

V České republice asi není moc milovníků taneční hudby, kteří by o tobě ještě neslyšeli. Prozradíš nám něco o svém životě mimo kluby?

Tak to mám radost, že to říkáš! Můj život je celkově velmi hektický. Mám denní zaměstnání jako většina z nás. K tomu pochopitelně hraní… Prostě makám o sto šest. (úsměv)

Víme, že jsi za svou kariéru hrál všude možně, vyjmenuješ nám alespoň pár NEJ míst?

To je pravda. Poslední dobou cestuji po celém světě, čehož si velice vážím. Největší cti se mi dostalo, když jsem byl přizván k hraní v Amnesii na Ibize (4x vyhlášena nejlepším klubem světa podle International Dance Music Awards, pozn. autora). To je pro DJe ohromná satisfakce. V Amnesii vystoupím také na velkolepé Opening party v sobotu 11. června. Z dalších světových klubů jsem si zahrál třeba v londýnských Pacha, Fire či The Whitehouse. Letos v březnu jsem 3x účinkoval na prestižní hudební konferenci v Miami – Winter Music Conference in Miami 2011. U nás v ČR jsem rezidentem pražského klubu Mecca. Mimo jiné hraji také v pražském Duplexu, v kolínských Starých Lázních a samozřejmě i ve Studiu 54.

Jak ses vlastně dostal k DJingu? Tys nechtěl být hasičem ani kosmonautem?Tommy Rogers - foto 2

Já jsem chtěl být prezidentem! (smích) Mé DJské počátky byly skromné. Ve Zlíně j sem  vlastnil klub. Kdykoli se DJ opozdil nebo naopak musel odejít o něco dříve, postavil jsem se za mixážní pult sám. Tohle „rozjíždění“ a „dohrávání“ mi prospělo. Kromě toho, že jsem snížil náklady, se mi tak postupem času podařilo rovněž proniknout hlouběji do DJského řemesla. Pak už to šlo ráz naráz.

Umělecké jméno DJ Tommy Rogers jsi údajně zaslechl někde ve filmu. Opravdu nemá žádný hlubší význam?

Ne, opravím tě, není to z filmu. Někdy v roce 2000 jsem pořádal house party ve Zlíně. Dva dny před akcí mi přitom jeden DJ oznámil, že nedorazí. Hold jsem si řekl, že to odehraju sám. K tomu jsem však potřeboval nějakou „cool“ přezdívku, něco, co by znělo „americky“. Tommy byl jasný, protože mi tak v dětství, když mi bylo tak osm až dvanáct let, říkali kamarádi u mojí babičky. Už tehdy jsem přitom obdivoval DJe Rogera Sancheze z USA. Odtud tedy Rogers. Vlastně mám pocit, že tuhle story říkám vůbec poprvé! Takže info exkluzivně pro čtenáře DOKLUBU.CZ (úsměv).

Jaký styl hudby preferuješ? House? Elektro? Posloucháš to i ve volném čase, nebo si v autě pouštíš třeba Bedřicha Smetanu?

Osobně preferuji progressive house a líbí se mi všechny odnože house music. Miluji i funky. A co poslouchám v autě? Tak v první řadě si tzv. „naposlouchávám“ skladby, které pak hraji na párty. Jde jak o takové, které sám vytvořím, tak o tracky, které koupím. Když skladbu znáte, víte, kde si můžete dovolit mixovat, jakého jsou stylu i co do ní půjde „domíchat“. Když zrovna neposlouchám hudbu na party, rád si pustím třeba country-folkové Kameloty. Jde o písničky, které se vyloženě hodí k ohni. Sám lehce hraji na kytaru, tak je mám zažité od táboráku, znám texty a ty si pobrukuji. (smích)

Na čem mixuješ své tracky? Jaké k tomu máš vybavení?

Mixpult Pioneer 900 a CD přehrávače Pioneer 2000 MK2. Na skládání hudby mám MacBook Pro a program Logic 9.

Máš nějaký hudební vzor?

Je jich víc. Axwell a Sebastian Ingrosso předvádí úžasné věci v DJingu i v produkci. Tim Berg alias Avicii je neskutečný producent a na co sáhne, to promění ve zlato. Dále se mi líbí Paul Kalkbrenner, Dirty South, Armin Van Burren nebo Chris Cox.

Jaký je tvůj sen? Ibizu už jsi stihl, je vůbec pro DJe něco víc?

Měl jsem sen… (trošku jiný než Martin Luther King, pozn. autora). Chtěl jsem si zahrát v Amnesii na Ibize, nejlepším klubu na světě. Byl jsem však přesvědčený, že jde o utopii. As před pěti lety se mě přítelkyně Pavlínka – mimochodem nejlepší holka na světě (úsměv) – ptala, kdy přestanu hrát, abych s ní mohl trávit víkendy. Tehdy jsem jí řekl, že až si zahraji v Amnesii na Ibize! To jsem byl přesvědčen, že to nejde, že něco takového se poštěstí jen vyvoleným a nejlepším DJs planety. Minulý rok mi však z Amnesie přišla pozvánka k hraní, kterou jsem bez váhání přijal. Byl jsem z toho neuvěřitelně šťastný! Letos si tam zahraji znovu, a to přímo na otevírací party celé sezony, která se koná již v sobotu 11. června. Nechci se chlubit, ale budu vůbec první Čech, který si zahraje na Opening party v Amnesii! Pavlínce jsem řekl, že tím skončila jedna etapa mého DJského života a začala ta druhá.

A jestli je pro DJe ještě něco víc? Podle mě není. Amnesia Ibiza byla v IDMA (International Dance Music Awards) za posledních 5 let čtyřikrát vyhlášená nejlepším klubem světa. Pro mě je to zkrátka hudební nebe. (úsměv)

Jaké jsou tvé současné plány? Chystáš se nám zase pláchnout hrát za hranice?

Jak jsem předeslal, určitě 11. června zahraji na Opening party v Amnesii Ibiza. Už se moc těším a pilně se připravuji. Zrovna dodělávám skladbu, která se bude jmenovat Ibiza Opening 2011. Chystám také nové promo CD.

 

VIDEO POZVÁNKA NA OPENING PARTY KLUBU AMNESIA IBIZA:

 

Kromě DJe jsi také spolumajitelem dnes již legendárního pražského afterparty klubu Studio 54. Co všechno máš vlastně ve Studiu na starosti?

Je to tak. Před 3 lety jsem naskočil do tohohle jedoucího vlaku. Řídíme ho společně s kamarádem Martinem Boháčkem, který byl před deseti lety také u jeho zrodu. Nedávno jsme oslavili 10. narozeniny a párty byla zkrátka mega ultra úúúžasná! Na starosti mám vše týkající se financí, účetnictví a faktur. O spoustu starostí se s Martinem ale dělíme a fungujeme jako perfektně sehraný tým. Dobře se navzájem doplňujeme a oba máme stejný cíl: lidem pravidelně servírovat ty nejlepší party s těmi nejlepšími (nejen, pozn. autora) českými DJs. O tom ostatně svědčí také vysoká úroveň DJů ve „stáji“ Studia 54. Stačí mrknout na naše stránky www.studio54.cz

Ve Studiu 54 již byla k vidění spousta DJských celebrit. Vzpomeneš si aspoň na ty nejzásadnější?

Tak například Lee Dagger z Londýna, který byl v Miami 3x nominovaný na nejlepšího remixera na světě. Když je v Praze, chce hrát u nás, což nás velice těší. Ve Studiu byl k vidění už tuším pětkrát. Dále třeba Les Schmitz, který byl zvolený jako nejlepší Ibiza rezident 2099 a je rezidentem v Amnesii na Ibize (pod palcem má eventy La Troya a Espuma, pozn. autora). Ten dokonce přirovnal Studio, co do atmosféry, k samotné Amnesii! Vystoupila u nás taková jména jako například Arno Cost, Norman DorayAlan X, Hoxton Whores, Jaydee, Alan X a další.

Víme, že Studio spolupracuje s holešovickým klubem Mecca, kde jednou měsíčně pořádá akci Studio 54 Night. Jsi s dosavadním průběhem a účastí lidí na těchto eventech spokojen?

Ano, Mecca je totiž jedním z nejlepších klubů v ČR a já s ní velmi úzce spolupracuji již 7 let. I proto jsme tam začali dělat pravidelné Studio 54 Night. Tahle noc je každý první pátek v měsíci a dovolím si říct, že jde o nejlepší rezidentní akci v Mecce. Návštěvnost a atmosféra je vždy úžasná, za což patří obrovský dík všem party lidem. My jsme šťastní, že se nám takhle daří a moc děkujeme za dlouhodobou podporu.

Spoustu mladých DJs jistě zajímá, jak se mohou dostat mezi nejlepší matadory v ČR a zahrát si v nějakém vyhlášeném klubu – třeba právě ve Studiu. Poradíš jim?

Tommy Rogers - foto 1Jako za vším, je i za DJingem spousta tvrdé práce. Je potřeba snažit se nakupovat dobré skladby, samozřejmě umět mixovat a mít schopnost „prodat sám sebe“. Musíš mít webové stránky, profil na Facebooku i na dalších stránkách, kde se lidi dozví potřebné informace, dělat dobré skladby ve vlastní produkci, rozdávat promo mixy a hlavně být příjemný na fanoušky. (úsměv)

Když vezmu svůj příklad: Za hraním po celé ČR jezdím už 9. rokem. Díky tomu, že bydlím ve Zlíně, jezdím každý týden po dobu 9 let na otočku do Prahy a dalších měst. Třeba minulý rok jsem najezdil 121 000 Km. Člověka to unavuje, ale k práci DJe to zkrátka patří. Asi někoho zklamu, ale klasický recept, jak se stát dobrým DJem nemám. Každý si za tím musí jít sám.

A zahrát si ve Studiu 54? V současnosti máme s DJs „stop stav“. Je u nás přes 30 DJs, kterým se snažíme zajišťovat pravidelné hraní. To však nikomu nebrání to zkusit! V případě zájmu stačí namixovat a natrackovat cd mix s hudbou a spolu s biografií vše poslat na adresu Studio 54, Hybernská 38, 110 00 Praha 1.

A nakonec obligátní otázka: Co bys rád dělal, až jednou pověsíš sluchátka na hřebík?

Tak to vím přesně. Koupím si houpací síť, pověsím si ji na zahradu mezi dva stromy a budu poslouchat staré pecky. (úsměv) Nostalgicky si budu prohlížet fotky z parties a sem tam někam zajedu zahrát na oldies mejdan – prostě vezmu gramce a desky, a pojedu hrát staré dobré fláky! (smích)

A abych nezapomněl. Tento pátek - 3. 6. 2011 - zvu všechny čtenáře do Meccy na Studio 54 Night. Je to jedna z nejúspěšnějších rezidentních nocí v Mecce, která se opakuje každý první pátek v měsíci. Určitě doražte!

Poslední komentáře